“Poncia”: Lolita torna a Viladecans amb l’obra que la Lola no va poder interpretar

S’està convertint en una (magnífica) tradició el gaudir de la gran Lolita Flores a l’escenari d’Atrium Viladecans. Després de la seva sorprenent interpretació de la Colometa a La Plaça del Diamant (vista al teu teatre al 2015); i la seva no menys sensacional interpretació a Fedra (encara recent a la memòria la seva visita al 2019); Lolita ens tornarà a captivar el proper dissabte 13 de gener amb la seva interpretació de Poncia.

La Colometa, Fedra i ara Poncia. Com observeu, tres personatges de gran càrrega dramàtica on Lolita pot desplegar tot el seu talent interpretatiu. A més a més, en el cas de Poncia, amb un component sentimental afegit. La seva mare, Lola Flores, va voler interpretar a aquest personatge en un muntatge teatral en l’època de Miguel Narros al Teatro Español, però per motius d’agenda li va resultar impossible. Va ser una decisió que després va lamentar públicament a algun programa de televisió. Ara al 2023, Lolita ha pogut agafar el relleu de la seva mare i reviure a aquest personatge que no va poder interpretar La Faraona.

Poncia és adaptació de La casa de Bernarda Alba i altres textos de Federico García Lorca. Lolita interpreta a la criada de Bernarda, en un magnífic monòleg ple d’intensitat on Poncia parla sola i també amb elles, amb Bernarda Alba i les seves filles.

L’obra compta amb un text i direcció de Luis Luque, qui ja va poder dirigir a Lolita a Fedra. L’autor destaca els textos de Lorca, que cada vegada més és habitual veure en els escenaris: “La potencia de los escritos de Lorca siguen vigentes, por eso, Lorca, se ha convertido en un clásico. Es un leguaje reconocido porque es el de nuestras abuelas y padres”. Com diuen les crítiques, Luis Luque torna a fer brillar Lolita als escenaris, ja que “le ha confeccionado un traje a medida que permite a la artista demostrar toda la fuerza dramática que atesora”. I aquesta, per la seva part, no només ens torna a sorprendre amb una gran interpretació, si no que a més “es increíble cómo, con el paso de los años, su voz se parece cada vez más a la de su madre. De hecho, hay muchísimos momentos en esta ‘Poncia’ donde las palabas desgarradas de Lolita resuenan poderosamente como el eco de Lola Flores”.

Tant si ets amant del gran teatre, com si t’agrada gaudir de les interpretacions intenses i emocionats, et convidem a gaudir de Poncia al teu teatre. Una obra on quedarà demostrat que “No hay actriz más idónea que Lolita para ser La Poncia“. T’hi esperem!